Lunch met groente: 7 gezonde snelle pureersoep recepten

Wij Nederlanders krijgen onze dagelijkse portie groente vooral binnen bij het avondeten. En we zitten met een gemiddelde inname van 131 gram per dag ver onder de aanbevolen minimale hoeveelheid van 400 gram per dag. Vaker groente eten dus. Tijd voor een nieuwe goede gewoonte, wat dacht je van een gezond soepje bij de lunch? Maar dan wel een soep die bomvol groente zit en heel snel gemaakt is. Deze pureersoepen staan binnen 15 minuten op tafel.

Tip! Proteïnerijk eten? Voeg er een handje zonnebloempitten of gekookte (witte) bonen aan toe. Deze bonen kan je zelf weken en koken, maar gewoon uit blik is zoveel makkelijker.

Broccoli – Courgette soep

Ingrediënten

  • Zonnebloemolie, 1 eetlepel
  • half uitje, grof gesneden
  • Knoflook, 1 teentje grof gesneden
  • Broccoli 500 gr, in roosjes gesneden
  • Courgette, in partjes gesneden
  • Half (kippen)bouillonblokje
  • Snufje peper
  • mosterd, eetlepel
  • Water, 500 ml

Verwarm in een medium pan een eetlepel olie, fruit hierin het grof gesneden uitje samen met de knoflook kort aan.

Voeg de broccoli en de courgette toe samen met het water, de mosterd, peper en het bouillonblokje met 500 ml water toe. Breng aan de kook, en laat 15 minuten zacht doorkoken.

Voeg wat (koud, niemand verbrand z’n mond graag aan gloeiend hete soep) water toe om tot de 1.5 liter te komen en pureer de soep fijn met een staafmixer of blender.

Tomaat – Pompoensoep

Ingrediënten:

  • Zonnebloemolie, 1 eetlepel
  • Half uitje
  • Knoflook, 1 teentje
  • Blokjes pompoen mét schil, 450 gram
  • Blik Tomaten 1 450 gram
  • Half (kippen)bouillonblokje
  • Snufje peper
  • Oregano, 1 theelepel
  • Water, 500 ml

Verwarm in een medium pan een eetlepel olie, fruit hierin het grof gesneden uitje samen met de knoflook kort aan.

Voeg blokjes pompoen – mét de schil er nog aan voor meer romigheid – het blik tomaten, oregano, peper en het bouillonblokje met 500 ml water toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.

Voeg wat (koud, niemand verbrand z’n mond graag aan gloeiend hete soep) water toe om tot de 1.5 liter te komen en pureer de soep fijn met een staafmixer of blender.

Zoete aardappel – wortelsoep

Ingrediënten

  • Zonnebloemolie, 1 eetlepel
  • Half uitje
  • Knoflook, 1 teentje
  • 1 Paprika,
  • 1 grote wortel
  • Zoete aardappel geschild, 300 gram
  • Half (kippen)bouillonblokje
  • Snufje peper
  • Tijm
  • Water, 500 ml

Verwarm in een medium pan een eetlepel olie, fruit hierin het grof gesneden uitje samen met de knoflook kort aan.

Voeg de paprika, wortel, zoete aardappel, tijm, peper en het bouillonblokje met 500 ml water toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.

Voeg wat (koud, niemand verbrand z’n mond graag aan gloeiend hete soep) water toe om tot de 1.5 liter te komen en pureer de soep fijn met een staafmixer of blender.

Rode linzensoep

Ingrediënten

  • Zonnebloemolie, 1 eetlepel
  • Half uitje
  • Knoflook, 1 teentje
  • kerriepoeder, 0,5 theelepel
  • Komijnpoeder, 0,5 theelepel
  • Korianderpoeder, 0,25 theelepel
  • Half (kippen)bouillonblokje
  • Snufje peper
  • Rode linzen gedroogd, 125 gram
  • Tomaten in blik, 450 gr
  • Water, 500 ml

Verwarm in een medium pan een eetlepel olie, fruit hierin het grof gesneden uitje samen met de knoflook, kerrie-, komijn- en korianderpoeder kort aan.

Voeg de roze linzen, de tomaten, peper en het bouillonblokje met 500 ml water toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.

Voeg wat (koud, niemand verbrand z’n mond graag aan gloeiend hete soep) water toe om tot de 1.5 liter te komen en pureer de soep fijn met een staafmixer of blender.

Paprikasoep

  • Zonnebloemolie, 1 eetlepel
  • Half uitje
  • Knoflook, 1 teentje
  • 500 gram rode paprika
  • Tomaten in blik, 400 gram
  • Half (kippen)bouillonblokje
  • Snufje peper
  • Paprikapoeder, 0,5 theelepel
  • Komijn, o,5 theelepel
  • Water, 500 ml

Verwarm in een medium pan een eetlepel olie, fruit hierin het grof gesneden uitje samen met de knoflook, kort aan.

Voeg de paprika, de tomaten, de paprikapoeder, komijn, peper en het bouillonblokje met 500 ml water toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.

Voeg wat (koud, niemand verbrand z’n mond graag aan gloeiend hete soep) water toe om tot de 1.5 liter te komen en pureer de soep fijn met een staafmixer of blender.

Doperwtensoep

  • Zonnebloemolie, 1 eetlepel
  • Half uitje
  • Knoflook, 1 teentje
  • 225 gram doperwten
  • 1 courgette
  • Half (kippen)bouillonblokje
  • Snufje peper
  • munt, 0,5 theelepel
  • Water, 500 ml

Verwarm in een medium pan een eetlepel olie, fruit hierin het grof gesneden uitje samen met de knoflook, kort aan.

Voeg de courgette, doperwten, de munt peper en het bouillonblokje met 500 ml water toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.

Voeg wat (koud, niemand verbrand z’n mond graag aan gloeiend hete soep) water toe om tot de 1.5 liter te komen en pureer de soep fijn met een staafmixer of blender.

Wortelsoep

  • Zonnebloemolie, 1 eetlepel
  • Half uitje
  • Knoflook, 1 teentje
  • 500 gram wortel
  • geraspte gember, 1 theelepel
  • Half (kippen)bouillonblokje
  • Snufje peper
  • Kerrie, 0,5 theelepel
  • Koriander, 0,5 theelepel
  • Santen (cocos creme), 50 gram
  • Water, 500 ml

Verwarm in een medium pan een eetlepel olie, fruit hierin het grof gesneden uitje samen met de knoflook en de gember, kort aan.

Voeg de wortel, de kerrie, koriander, peper en het bouillonblokje met 500 ml water en de santen toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.

Voeg wat (koud, niemand verbrand z’n mond graag aan gloeiend hete soep) water toe om tot de 1.5 liter te komen en pureer de soep fijn met een staafmixer of blender.

Plaats een reactie