Zelfgemaakte Sangría is veel lekkerder dan de Sangria die ze in de winkel verkopen. Het recept heeft wat rusttijd nodig in de koelkast, maar de voorbereiding kost je nog geen 5 minuten. En lekkerder dan deze, ben ik nog niet tegen gekomen. Dit recept heb ik los weten te peuteren van een Spaanse restauranthouder, en het is nog altijd een grote hit op feestjes.
Ingrediënten:
– Droge rode wijn, 1 fles à 700 ml
– Sinaasappelsap, 250 ml
– Sprite, 250 ml
– Gin, shotglaasje à 30ml
– Wiskey, shotglaasje à 30ml
– Rum, shotglaasje à 30ml
– Sinaasappellikeur (Cointreau / Triple sec), shotglaasje à 30ml
– Suiker, 2 eetlepels
– Sinaasappel, in partjes gesneden
– Appel, in partjes gesneden
– Citroen, in partjes gesneden
– IJsblokjes
Bereidingswijze:
Stap 1: Snij de sinaasappel, citroen en appel in dunne ronde plakken, stop het samen met de suiker in een kan en meng even goed door elkaar.
Stap 2: Giet de wijn, gin, wiskey, rum en sinaasappellikeur bij het fruit en de suiker en laat het 1 tot 3 uur afgedekt in de koelkast staan.
Stap 3: Giet tot slot de 7-up, de sinaasappelsap en ijsblokjes erbij en serveren maar.