De zeven mooiste lettertypen voor jouw blog

de zeven mooiste lettertypen voor jouw blog
Als blogger ben ik altijd op zoek naar mooie lettertypen. Zeker wanneer ik een afbeelding maak voor Pinterest (zoals hieronder) of tumbs voor mijn YouTube video’sΒ wil ik die graag versieren met mooie tekst. Helaas is het vinden van geweldige lettertypen niet altijd makkelijk en je moet ook maar net weten hoe je deze installeert op je laptop. In dit artikel heb ik mijn 7 favoriete en gratis lettertypen uitgekozen die perfect zijn voor elke blogpost of afbeelding. Van zwierig en romantisch tot minimalistisch en strak, je vindt ze hier. Ook leg ik uit hoe jeΒ de zeven mooiste lettertypen voor jouw blog installeert!

de zeven mooiste lettertypen voor jouw blog
Lettertypen

Strawberry Fields

Xiomara: vrolijk en niet te serieus lettertype. Heeft veel weg van een handgeschreven tekst.

Rosemary Leaf

Caviar Dreams: een goed leesbaar, strak en minimalistisch lettertype.

Lime Lemonade

Magnolia Sky: een sierlijk en dromerig lettertype. Deze wordt wel moeilijk leesbaar als hij te klein wordt afgebeeld.

Basil Days

Dawning of a New Day: dit lettertype is een typisch klassiek basisschool handschrift.

Pumpkin Pie

Bakery: een van mijn favoriete lettertypen! Het lijkt bijna alsof de tekst geschilderd is.

Mint Milkyway

LillyBelle: dit lettertype is niet te serieus en lekker dromerig. Heel mooi voor romantische tekst.

Pineapple Beach

Sweet Pea: de naam zegt het al, dit is een erg lieflijk en vrolijk lettertype.

Installeren

Ik zou aanraden om gewoon alle zeven de lettertypes te installeren en uit te proberen. De linkjes bij de naam leiden je meteen naar de website waar je de lettertypes gratis voor persoonlijk gebruik kan downloaden. Moeite met het installeren? Ik heb twee YouTube video’s gevonden die mij erg hielpen bij het installeren. De eerste is voor Windows, de tweede is voor Mac. Ze duren heel kort en het installeren is zo gepiept!

Windows

Mac

Ik ben heel erg benieuwd welke lettertypes jullie het mooiste vinden. Ik gebruik ze nu bijna dagelijks en kan echt genieten van de mooie en originele tekst haha! Hopelijk was dit artikel uitgebreid genoeg en stel me zeker nog vragen in de reacties als iets niet duidelijk is. Veel plezier met de zeven mooiste lettertypen voor jouw blog!

Liefs!

8 Comments

 • Reply
  Evelyne
  7 februari 2017 at 19:25

  Ik hou van leuke lettertypes. Heel mooi om je foto of afbeelding toffer te maken.

 • Reply
  Melisa
  16 januari 2017 at 18:10

  Leuke lettertypen! Ik gebruik voor m’n eigen blog Google Fonts, daar staan ook wel leuke op. Die kun je met codes in je WordPress thema plakken. Dafont vind ik ook een fijne site, vooral zoals jij de lettertypen gebruikt, op foto’s/thumbnails.

  • Reply
   Catherine Kleynen
   17 januari 2017 at 14:53

   Oh die kende ik nog helemaal niet! Ik ga er snel een kijkje nemen. πŸ˜€ Bedankt voor de tip.

 • Reply
  Eva
  16 januari 2017 at 17:08

  Tijdens het zoeken naar een mooi lettertype voor m’n nieuwe blognaam kwam ik Lilly Belle ook tegen! Die is het niet geworden uiteindelijk (volgens mij mocht ik die ook alleen maar voor personal use gebruiken) maar het lettertype komt in ieder geval wel van die site!

  • Reply
   Catherine Kleynen
   17 januari 2017 at 14:51

   Ja dat had ik er ook al bijgezet, dat alle lettertypen alleen voor persoonlijk gebruik zijn. πŸ™‚ Ik heb net even een kijkje genomen op jouw blog en jij gebruikt ook een super mooi lettertype inderdaad!

 • Reply
  Jessica J.
  16 januari 2017 at 15:24

  Wat is DaFont toch een topsite! Ik kan uren doorheen al die mooie lettertypes struinen. πŸ™‚

  • Reply
   Catherine Kleynen
   17 januari 2017 at 14:52

   Ik was zo blij toen ik dit allemaal ontdekte! Ik vind het wel heel moeilijk om het overzicht te houden tussen al deze mooie lettertypen, vandaar dat ik dit artikel schreef.

 • Reply
  Chelsey
  16 januari 2017 at 15:00

  Hele leuke lettertypen! Deze sla ik op. Kan altijd goed van pas komen πŸ™‚

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.