Nieuwe Camera | Canon EOS 750D

img_2763
Ik heb afgelopen vrijdag de Canon EOS 750D aangeschaft en ik ben zó gelukkig! Nadat ik veel onderzoek had gedaan en reviews had gelezen, wist ik dat ik de 70D, 760D of de 750D moest hebben. Dit zijn steady camera’s die doen wat ze moeten doen en van goede kwaliteit zijn. Ik ging naar de MediaMarkt voor extra informatie en daar waren de BTW-vrije dagen nog bezig. Ook was er op dat moment een extra “cash-back” actie bij Canon, waardoor ik nog €45 extra terug zou krijgen. In totaal heb ik €569,84 moeten betalen in plaats van €744,-. I’m a lucky girl.

Waarom deze camera?
Ik heb gekozen voor de Canon EOS 750D. Dit is een mooie instap-camera en net iets beter dan de goedkopere 1200D. Ik wilde namelijk niet dat ik na een half jaar al toe was aan een beter model. De 760D is nog iets uitgebreider, maar veel verschil is het niet. Het andere model, de 70D, was meteen een slag duurder. De keuze was snel gemaakt.Canon EOS 750D Camera

 • Je kan de camera op vol-automatisch zetten, dan maakt ‘ie foto’s door middel van de 19 autofocuspunten. Dit zorgt ervoor dat je gewoon meteen lekker aan de slag kan gaan, zonder dat je vanalles moet instellen. Wanneer ik over een tijdje vertrouwd ben met het apparaat, bevat de camera gelukkig genoeg opties om ’em dan ook helemaal naar mijn hand te zetten. Dan kan ik helemaal profi aan het werk.
 • Wat ik erg fijn vind is dat de camera een uitklapbaar en draaibaar LCD-touchscreen heeft. Hiermee kan je bijvoorbeeld zien of het beeld scherp is wanneer je jezelf filmt en het komt van pas wanneer je onder een lastige hoek een foto wilt maken.
 • Ook bevat ‘ie een 24,2 Megapixel APS-C-sensor, wat inhoudt dat je minder last hebt van ruis en meer controle krijgt over scherptediepte. Megapixels zijn niet alles, want dit komt eigenlijk alleen van pas wanneer je de foto op poster formaat uit zou willen printen. Toch is het wel een fijne toevoeging en is het gewoon een goede sensor.
 • Verder filmt de camera in HD met 30, 25 of 24 fps.
 • Je kan de foto’s makkelijk naar je pc of telefoon sturen door middel van de ingebouwde Wi-Fi. Ik weet alleen niet of ik dit vaak zal gaan gebruiken, maar leuk dat het erin zit.
 • In tegenstelling tot de 760D bevat de 750D geen top-LCD schermpje. Ik denk niet dat ik die echt ga missen. Jammer is wel dat ik dan ook geen waterpas heb, wat toch wel van pas komt.Canon EOS 750D Camera De Portrait Kit die ik gekocht heb, bevat twee lenzen:

-De 50 mm f/1.8, deze heeft een vaste brandspunt afstand, dus je kan hier niet mee zoomen. Wel is deze erg mooi als je portretten of foto’s van voorwerpen die dichtbij staan, wilt maken. Deze lens zorgt ervoor dat de voorwerpen echt naar voren gebracht worden en de achtergrond heel blurry wordt.

-De EF-S 18-55 IS STM, de standaard kit-lens. Dit is een handige lens om mee te beginnen. Hiermee kan je in- en uitzoomen en hij bevat een Image Stabilizer. Dit zorgt ervoor dat wanneer je bewegingen maakt met de camera tijdens het schieten van de foto, het plaatje nog steeds scherp is.

Rooibos thee foto iPhone 6 Camera

Foto gemaakt met mijn iPhone 6.

Rooibos thee foto Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM Camera

Foto gemaakt met mijn 18-55 mm lens.

Rooibos the foto Canon 50 mm f/1.8 lens Camera

Foto gemaakt met mijn 50 mm f/1.8 lens.

Zoals je kan zien zijn de kleuren een stuk beter bij de 50 mm lens en ziet het geheel er gewoon een stuk gelikter uit. De randen van de houten plank zijn een stuk minder scherp, zodat het blikje mooier naar voren komt. Dit is het effect dat je wil bereiken. Zeker bij de foto die gemaakt is met de iPhone zie je dat bijna alles even scherp is. Ik heb alle foto’s geupload met het zelfde aantal megapixels zodat je echt het verschil kan zien in kwaliteit.

Conclusie:
Ik ben ontzettend blij met mijn camera en ik ben er ook van overtuigd dat ik precies de goede heb uitgekozen. De 760D is ook een erg mooi toestel, alleen was deze niet in de aanbieding. Wat betekende dat ik daar i.p.v €50,- extra (dat is normaal het verschil), nu opeens €200 extra voor zou moeten betalen. Voor dat geld heb ik nu mijn 50 mm lens en kit lens gekocht.
In de toekomst ga ik sparen voor een Canon EF-S 55-250 mm lens, deze kan lekker inzoomen en is erg handig als ik bijvoorbeeld op vakantie ga en mooie plaatjes wil schieten van objecten die ver weg staan.
Ik heb al flink wat foto’s gemaakt en ik begin alles langzamerhand onder de knie te krijgen. Ik kan niet wachten totdat het lekker weer wordt en ik het bos in kan of door de stad kan lopen met mijn camera zonder dat ‘ie platgeregend wordt. Hopelijk heb ik een beetje goed kunnen uitleggen waarom dit mijn beste keuze was en waarom ik deze camera elke starter zou aanbevelen!

Liefs!

Volg mij op
bloglovin logo

15 Comments

 • Reply
  Mijn Blog Is Een Half Jaar Oud | 5 Van Mijn Meest Bekeken Blogposts! - Lime And Basil
  23 May 2016 at 7:01 AM

  […] #1 NIEUWE CAMERA | CANON EOS 750D En op nummer 1 staat mijn prachtige spiegelreflex camera! Ik heb deze post met ontzettend veel plezier geschreven. Ik was natuurlijk helemaal door het dolle heen met mijn nieuwe aanwinst. Ik vond het dan ook super leuk dat dit artikel goed bekeken werd en nu nog steeds. Ik denk dat als mensen nieuwsgierig zijn naar dit model, ze snel op mijn blog uitkomen. Helaas is het niet echt een optie om wekelijks een nieuwe camera te reviewen haha! […]

 • Reply
  Withlovefroms
  12 March 2016 at 7:33 PM

  Wat leuk dat je een nieuwe camera hebt! Veel succes ermee!

 • Reply
  Marushi
  24 February 2016 at 7:55 PM

  Wat een gave camera heb je gekocht zeg! Daar kan je zeker weten hele mooie foto’s mee maken! -x-

 • Reply
  gea
  14 February 2016 at 6:41 PM

  Wat een toffe aankoop! Ik gebruik altijd de spiegelreflex van mijn vriend, Veel plezier met foto’s maken!

 • Reply
  brunetteontrend
  5 February 2016 at 8:08 AM

  Ik moet binnenkort ook écht een camera kopen, dus leuk en nuttig om dit zeker al eens te lezen! Canon lijkt wel bij meerdere mensen goed in de smaak te vallen.

  http://www.brunetteontrend.com

 • Reply
  My Picture Diary | January - Lime And Basil
  4 February 2016 at 6:28 PM

  […] burger eten. Echt een aanrader als je in de buurt bent!Misschien heb je het wel al gelezen in mijn vorige post, ik heb een nieuwe camera! Hier ben ik zó blij mee. De afgelopen dagen heb ik veel gewerkt om […]

 • Reply
  Iris
  4 February 2016 at 2:52 PM

  Wat een mooie camera! Zelf heb ik de 600D die me ook erg goed bevalt. Veel plezier met je aankoop en je gaat er nog veel aan ontdekken denk ik!

  • Reply
   Catherine Kleynen
   4 February 2016 at 9:51 PM

   Oeh ja dat is ook een goed model! Dankjewel, dat gaat wel lukken denk ik!

 • Reply
  Monica
  3 February 2016 at 7:52 PM

  Hele mooie camera. Word voor mij nog wel even door sparen maar het staat wel op mijn wishlist.

 • Reply
  Elianne
  3 February 2016 at 4:35 PM

  Jeeej zo leuk Cath! Snel fotoshoot doen 🙂

 • Reply
  Reshma
  1 February 2016 at 10:22 PM

  Zo’n kantelscherm lijkt me super handig! mooie camera ook

 • Reply
  Jolet
  1 February 2016 at 9:33 PM

  Die camera klinkt heel fijn! Ik wil ook graag een nieuwe camera, maar vind het nog steeds te duur.. Ik ben maar een arme student 🙁

 • Reply
  Demi
  1 February 2016 at 7:17 PM

  Oeh, hele mooie aankoop heb je gedaan zeg. En wat een verschil met die media markt en cashback actie, wow! Handig dat je de foto’s van de verschillende lenzen onder elkaar hebt gezet, ik weet nu heel zeker dat ik ook de 50 mm ga aanschaffen. Dankje!

 • Reply
  Valentina
  1 February 2016 at 2:07 PM

  Oeh leuk! Dat kantelbare schermpje is heel handig!

 • Reply
  Babs
  31 January 2016 at 8:01 PM

  Wat een super mooie camera! Je ziet het verschil goed op de foto’s. Veel plezier ermee, maar dat zal wel lukken!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.