Real Techniques Make-Up Kwasten Deluxe Gift Set

Real Techniques Make-Up Kwasten Deluxe Gift Set

Real Techniques Make-Up Kwasten Deluxe Gift Set
Als je me al langer volgt, weet je dat ik niet zo veel heb met high-end kwasten. Ik gaf die €30 dan liever uit aan een super fancy highlighter dan aan een simpele make-up kwast. Dat veranderde helemaal toen ik deze zomer de Benefit Hoola Brush kocht. Ik merkte dat een goede kwast wél een heel groot verschil kan maken, dus ging ik op zoek naar andere mooi kwasten. In Londen kwam ik dit setje van 5 Real Techniques make-up kwasten tegen, dat ik voor jullie ga reviewen!

In het algemeen

Ik was zelf nooit zo’n fan van de Real Technique kwasten, omdat ik de matte handvatten in de verschillende kleuren er helemaal niet mooi uit vond zien. In de Real Techniques Deluxe Gift Set zitten daarentegen kwasten met een metallic finish handvat, wat ik er wél heel erg chique uit vind zien. Ik heb £20 betaald voor de set van vijf, wat gelijk is aan ongeveer €23. Eén Real Techniques make-up kwast kost tot wel €15 dus dit is best een goede deal. Ik kocht het setje bij Boots en de haren zijn helemaal synthetisch.

Real Techniques Make-Up Kwasten Deluxe Gift Set Angled Highlighter Brush
Angled Highlighter Brush

Dit is zeker weten een van mijn favoriete kwasten. Ik breng heel graag highlighter aan en normaal gebruikte ik daar een fan brush voor. Een fan brush kan het poeder wel een stuk subtieler aanbrengen, maar dan ook minder precies. Het gevolg was dan vaak dat mijn hele wang onder de glitter highlighter zat. Dat probleem heb ik met de Angled Highlighter Brush helemaal niet gelukkig. Er is wel wat commentaar van andere bloggers op deze kwast, aangezien de haartjes niet helemaal recht staan. Op de foto kun je zien dat mijn kwast daar ook last van heeft aan de linkerkant. Zelf heb ik hier niet veel moeite mee, aangezien het geen effect heeft op de kwaliteit, maar het is natuurlijk niet zo netjes voor deze redelijk dure kwasten.

Real Techniques Make-Up Kwasten Deluxe Gift Set Multi-task Brush
Multi-task Brush

Deze kwast is de grootste van de vijf en super zacht! Ik word er echt blij van als ik de fluffy haartjes over mijn gezicht veeg. Het formaat is heel fijn voor het aanbrengen van gezichtspoeder, aangezien hij toch nog redelijk secuur werkt. Ik was serieus heel erg verbaasd toen ik het poeder aanbracht, want je ziet het gewoon niet zitten! Mijn huid is een stuk matter en de foundation of concealer is gezet, maar je ziet geen waas of cakey poeder zitten. HOE DAN?! De Multi-Task Brush is echt een top kwast die je ook voor blush of bronzer kunt gebruikten en ik nog met heel veel plezier zal gebruiken. Hij voegt echt iets toe aan mijn stash.

Real Techniques Make-Up Kwasten Deluxe Gift Set Base Shadow Brush
Base Shadow Brush

Ik ben nog niet zo’n talent als het over oogschaduw gaat en ik had dan ook geen enkel goed functionerende oogschaduwkwast liggen. Daar komt nu verandering in, want hier is de Base Shadow Brush! Een kleine fluffy kwast die de oogschaduw heel mooi ‘blendt’ en intense kleuren aan kan brengen. Ook deze kwast kreeg flink wat kritiek, aangezien deze haartjes er weer niet zo netjes uitzien. Heel jammer, maar ik heb er niet zo’n last van. Deze kwast is ook weer een aanrader, zeker als je nog niet zo’n oogschaduw-pro bent, net zoals ik.

Real Techniques Make-Up Kwasten Deluxe Gift Set Tapered Foundation Brush
Tapered Foundation Brush

Ik maak helaas niet vaak gebruik van foundation kwasten en ik zal deze dan ook niet veel aanraken. Ik heb de Tapered Foundation Brush tot nu toe vooral gebruikt om de concealer onder mijn ogen te ‘baken’. Er is helemaal niets mis met deze kwast, maar ik had hem liever niet in de set gehad. Dat is dan weer jammer wanneer je de kwasten niet per stuk kunt kopen.

Fine Liner Brush Real Techniques Make-Up Kwasten Deluxe Gift Set
Fine Liner Brush

Deze heb ik nog niet kunnen gebruiken, maar moet perfect zijn voor het aanbrengen van vloeibare eyeliner. Ik ben dol op dit soort kwasten voor eyeliner, dus ik denk dat de Fine Liner Brush wel een topper zal zijn. Volgens mij is deze zelfs te gebruiken bij het aanbrengen van lipstick. De haartjes staan mooi recht, wat bij een kwast als deze wel heel belangrijk is.

Real Techniques Make-Up Kwasten Deluxe Gift Set
Make-Up Kwasten Envelop

Ik snap niet zo goed waarom Real Technique een clutch heeft toegevoegd aan de set. Deze is namelijk heel erg plat en plet de kwasten als het ware. Precies wat je niet wil hebben. Ook vind ik het zilver er een beetje goedkoop uitzien. Ik heb de envelop daarom meteen weggegeven, ik ga hem niet gebruiken.

Conclusie

Twee kwasten hebben een beetje onregelmatige haartjes, maar hier heb ik geen last van. De andere drie zien er heel netjes uit. De prijs vind ik ook goed. €23 voor vijf kwasten is €4,60 per kwast, wat echt heel betaalbaar is. Jammer is alleen dat je niet kunt kiezen welke kwasten je wilt. De Tapered Foundation Brush zal ik waarschijnlijk niet gaan gebruiken en de clutch had er van mij niet bij gehoeven. Dat maakt het geheel alleen maar duurder en voegt niets toe. De kwasten zelf zien er heel mooi uit en ik vind het fijn dat ze van synthetisch haar zijn. Dus geen animal cruelty en je kunt de haren ook gebruiken voor vloeistoffen. Op de kwast zelf staat hoe deze heet en dat vind ik ook altijd handig.

+ Goede prijs
+ Mooie glanzend metalen handvatten
+ Heel zacht
+ Geweldige kwaliteit
+ Fijne mix van verschillende soorten kwasten
+ Synthetische haren

– Twee kwasten hebben uiteenstaande haren
– Je kunt de kwasten niet zelf uitkiezen
– Rare clutch envelop

Hier is nog een video van Sam (een van de ontwerpers van de kwasten) die uitlegt hoe je de kwasten het beste gebruikt:

Wat vind jij van deze Real Techniques make-up kwasten?

Liefs!

1 Comment

  • Reply
    Melisa
    18 januari 2017 at 19:16

    Ik hou van Real Techniques! Ik was eerder ook niet van de duurdere kwasten want: waarom duur als het ook goedkoop kan? Maar uiteindelijk merk je toch wel veel verschil in hoe je make-up eruit ziet. Ik zou zelf niet voor een set kiezen, want er zitten toch altijd wel kwasten bij die ik nooit gebruik. Ik koop ze liever los, ondanks de prijs!

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.