Red Velvet Pepernoten

red-velvet-pepernoten-7
Nog twee nachtjes slapen en dan is het Sinterklaas! Dat betekent dat je nog twee dagen hebt om een surprise te maken, een gedicht te schrijven, cadeautjes te kopen én deze super lekkere Red Velvet Pepernoten te bakken! Ik was afgelopen week op zoek naar een creatief pepernotenreceptje, die standaard variant kwam me namelijk al een beetje de neus uit, maar tot mijn grote verbazing was er geen enkel recept te vinden om Red Velvet Pepernoten te maken. WAT?! Dus ging ik maar zelf aan de slag. Hierbij voor jullie het eerste originele officiële Red Velvet Pepernoten recept

Red Velvet Pepernoten
Je hebt nodig

Voor de pepernoten:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram suiker
  • 110 gram boter
  • 8 theelepels kaneel, 1 theelepel gember, 1 theelepel nootmuskaat (of 10 theelepels speculaaskruiden)
  • Snufje zout
  • Paar druppels rode voedselkleurstof

Voor het glazuur:

  • 100 gram roomkaas
  • 200 gram witte chocolade

Red Velvet Pepernoten
Zo maak je het

Verwarm de over voor op 160 graden Celsius. Voeg alle ingrediënten voor de pepernoten, behalve de kleurstof, samen. Kneed dit goed door, totdat er een mooi consistent gemengde massa ontstaat. Nu kun je een paar druppels rode kleurstof toevoegen, zodat de rode kleur helemaal naar jouw wens is. Rol nu kleine balletjes van het deeg en leg ze verspreid op een bakplaat met bakpapier. Ze zullen nog een beetje platter worden, dus zorg dat ze genoeg plek hebben. Bak de pepernoten nu in 15 minuten af.

Maak ondertussen het glazuur door eerst de chocolade te smelten. Ik deed dit au bain-marie, maar je kunt ook gewoon een magnetron gebruiken. Wanneer de chocolade is gesmolten meng je hier de roomkaas doorheen, tot een glad mengsel.

Als de pepernoten zijn afgekoeld, dompel je ze in het witte chocolade mengsel en laat je ze uitdruipen op een rekje. Klaar!
Red Velvet Pepernoten
Zoals je op de foto’s ziet, werd het glazuur niet helemaal hard. Door alleen witte chocolade te gebruiken wordt het resultaat wel hard, helaas mis je dan die Red Velvet smaak. Mijn pepernootjes zijn een beetje plat geworden, maar ik denk dat dat kwam doordat ik net iets te weinig zelfrijzend bakmeel had gebruikt. Ik heb dit al aangepast in het recept hierboven!

Ga jij deze Red Velvet Pepernoten maken voor pakjesavond?

Liefs!

10 Comments

  • Reply
    Chantal
    23 December 2017 at 12:43 PM

    Super leuk recept! Maar moet er geen melk of water bij? Want van droog meel kan je geen balletjes maken..

    • Reply
      Catherine Kleynen
      23 December 2017 at 12:51 PM

      Ik had zelf wat melk toegevoegd, maar daar werd het erg nat van, dus ik vond het fijner om alleen de boter te gebruiken om het geheel smeuïg te maken! Maar je kan natuurlijk altijd een eetlepel (maximaal 4) melk toevoegen om het minder droog te maken 🙂

  • Reply
    Red velvet pepernoten zijn hier en zo maak je ze zelf voor pakjesavond
    27 November 2017 at 5:18 PM

    […] bakken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Dat bewijst dit recept voor red velvet pepernoten met een laagje glazuur wel. En als je daarna het resultaat proeft, ben […]

  • Reply
    RECEPT: Red Velvet pepernoten!!! - MonStyle
    16 November 2017 at 4:41 PM

    […] geval al gehaald. Hieronder vind je de ingrediënten Wil jij dit ook meteen maken? Dan vind je hier het hele recept. Happy baking (en eating […]

  • Reply
    Eva
    5 December 2016 at 4:04 PM

    Ooooh dit klinkt echt overheerlijk!!

  • Reply
    sammie
    5 December 2016 at 3:21 PM

    Oh wat origineel! Ze zien er leuk en lekker uit, mooi kleurtje hebben ze!

  • Reply
    Nicole
    4 December 2016 at 7:25 PM

    Ohjee dit ziet er wel echt heel erg lekker uit! Jummie.

  • Reply
    Mariska
    4 December 2016 at 1:52 PM

    Ik houd van red velvet! Lekkere variatie op pepernoten.

  • Reply
    Elianne
    3 December 2016 at 10:17 PM

    Waaaat!!! Ziet er echt super lekker uit dit! Origineel recept ook 🙂

  • Reply
    Janne
    3 December 2016 at 6:29 PM

    Wat lijken deze me lekker zeg!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.