Lekker Engels, scones. Het zit tussen brood en koek in, hartstikke lekker met wat clotted cream en jam. En het is zo makkelijk zelf te maken, geen reden meer om het niet een keer te proberen.
Ingrediënten:
- 350 gram bloem
- 85 gram boter, ongezouten
- 1 theelepel bakpoeder
- 150 ml melk
- snufje zout
- melk
Stap 1: Meng de bloem, het snufje zout en het bakpoeder in een kom
Stap 2: Verkruimel de boter door het bloemmengsel en meng de boter er goed doorheen. Blijf er met je handen doorheen gaan tot je een mengsel hebt dat eruit ziet als broodkruim.
Stap 3: Voeg de melk toe en maak er een compact deeg van. Probeer zo min mogelijk te kneden, je wilt geen gluten ontwikkelen deze maken de scones taai.
Stap 4: Rol het deeg uit tot een lap van 3 cm dik, en steek er rondjes uit met een ronde uitsteekvorm met een diameter van ongeveer 5 cm. Kneed het overige deeg weer tot een bal, En herhaal deze stap tot het deeg op is.
Stap 5: Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met een beetje melk. Bak de scones in 12-15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte).