Tiny crescent moon Tattoo on ankle

Tiny crescent moon TattooTwee maanden geleden had ik eindelijk mijn moed bij elkaar geraapt en liep ik de tattoo shop binnen. Ik wilde namelijk mijn hele leven al een tattoo en sinds een jaar speelde ik met het idee van een tiny crescent moon tattoo op mijn enkel. Het was ontzettend spannend en een keuze waar ik lang over na heb gedacht. Je loopt er natuurlijk wel de rest van je leven mee en dit is mijn allereerste tatoeage. Gelukkig is alles helemaal goed gekomen en ben ik ontzettend blij met het resultaat! 

Tiny crescent moon Tattoo
Waarom een tiny crescent moon tattoo op je enkel?

Ondanks dat ik vind dat een tattoo niet direct een betekenis hoeft te hebben, is het maantje wel een bewuste keuze. Zoals jullie misschien weten heb ik twee jaar natuurkunde gestudeerd en dan met name astronomie, dus sterrenkunde. Fascinatie voor het heelal zit er al een aantal jaar in en dat blijft, denk ik, de rest van mijn leven ook zo. Helaas was de studie niet een erg groot succes, toch was het een periode waar ik veel van geleerd heb. Ook wanneer dingen niet goed gaan, moet je positief blijven. Ik heb lang getwijfeld tussen een minimalistische afbeelding van Saturnus (een simpel rondje met een ring eromheen, gewoon zoals je je een planeet voorstelt) en dit maantje. Uiteindelijk koos ik voor de maan, omdat ik deze iets volwassener vond en ik moet er natuurlijk ook nog mee rondlopen als ik 60 ben. Daarnaast vind ik het leuk dat de maan iets mystieks heeft. Veel culturen, verhalen en geloven zijn met de maan verbonden en het is natuurlijk een teken van de nacht.

En even normaal doen: ik vind het er ook gewoon awesome uitzien en denk ik dat ik niet snel verveeld raak van iets dat zo simpel is.

Mijn enkel vind ik gewoon een fijne plek aangezien ik deze goed kan verbergen als ik het wil en ik niet verwacht dat mijn vel daar gaat lubberen (ja echt).

Tiny crescent moon Tattoo
Hoe dan?

Ik heb lang gezocht naar een goede tattoo shop en ik kwam uit bij Dragon Tattoo Eindhoven, waar ik door Tadeja Cherry werd getatoeëerd. De shop bestaat al tientallen jaren en kreeg goede recensies. Ik kon gewoon binnen lopen, aangezien ik maar een kleintje wilde. Dus op een zaterdagochtend vertrok ik samen met mijn stiefmoeder, Monique (die er ook graag eentje wilde zetten), naar de tattoo shop. Het kostte €80, wat best duur is, maar ik had ook een goede shop gekozen. Ik wilde eigenlijk een iets kleiner maantje, alleen werd mij geadviseerd om toch iets groter te gaan. De rimpeltjes op mijn enkel zorgen er namelijk voor dat de tattoo snel kan uitlopen en een mini afbeelding ziet er dan gewoon snel niet meer mooi uit. Het tatoeëren zelf vond ik eigenlijk best wel pijnlijk. Misschien komt het door mijn knokige enkels of ben ik gewoon een watje, maar het was niet heel prettig. Gelukkig was het binnen 8 minuten gepiept.

Helaas liep mijn tattoo toch een beetje uit na twee dagen in het midden aan de binnen- en de buitenkant. Ik zal eerlijk zijn: daar voelde ik me heel slecht over. Zoals eerder gezegd: je loopt er de rest van je leven mee en ik wilde geen uitgelopen tattoo voor de rest van mijn leven. Obviously. Toen de hele handel geheeld was, ben ik terug gegaan naar de shop en daar werd ik heel goed geholpen. Er werd mij verteld dat dit simpelweg kon gebeuren en dat ik een nieuwe afspraak mocht maken waarbij alles kosteloos gefixt zou worden.

En nu?

Na de tweede keer tatoeëren ziet mijn maantje er helemaal perfect uit! Er werd een super dun lijntje aan de binnen- en buitenkant aangebracht en het plaatje is helemaal niet zichtbaar groter geworden. Daar was ik namelijk bang voor. De reden dat ik deze post zo laat (twee maanden later) plaats, komt dus omdat ik nog een keer terug moest. Het helingsproces ging heel goed en ik heb nergens last van gehad. Ik braaf geluisterd naar de instructies van de tattoo artist. Op het plaatje hierboven zien de outlines er niet heel strak uit, maar dat ligt meer aan de crappy kwaliteit van mijn iPhone camera, dan aan de tattoo. WANT DIE IS NU WEL SUPER STRAK.

Zo dat was mijn hele tattoo verhaal. Voor mij was het allemaal super spannend, maar ik ben ontzettend blij met het resultaat. Of ik een tweede wil, weet ik nog niet. Ik houd het nu even hier bij. Liefde voor mijn tiny crescent moon tattoo.

Liefs!

6 Comments

 • Reply
  Lindsay
  29 January 2017 at 7:59 PM

  Wat gaaf! Ik heb zelfs twee tattoo’s de laatste heb ik twee maanden terug laten zetten. Die vond ik best spannend aangezien hij op mijn pols zit. Maar heel blij mee.

  Fijn dat je goed heb nagedacht over je tattoo! Over mijn eerste heb ik vijf jaar nagedacht en ik moet zeggen dat ik dat zelf heel fijn vond. Geniet van je maantje!

  Liefs,

 • Reply
  Wendy
  15 January 2017 at 7:27 PM

  Ik loop ook al heel lang met het idee om een tattoo te nemen (een vogelkooitje waarvan het deurtje open staat, als teken voor de vrijheid die ik in mijn leven belangrijk vind) maar weet niet precies waar en durf toch niet zo goed. De jouwe is wel heel mooi, mocht ik er toch voor gaan houd ik die tattooshop in gedachten.

 • Reply
  Eva
  2 January 2017 at 7:56 PM

  Ik vind hem erg mooi! De plek is ook mooi, ondanks het uitlopen.

 • Reply
  Resaarcle
  23 December 2016 at 9:02 PM

  Zo mooi! Ik ben zelf helemaal niet tattoo-erig, maar ik vind jouw maantje heel heel heel erg mooi, net omdat het zo eenvoudig is.

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  17 December 2016 at 8:49 PM

  Wauw ik vind dit echt een mooie! Die foto’s zijn ook zo mooi, ik vind het gaaf bij je broek! Malou x

 • Reply
  Mariska
  16 December 2016 at 5:40 PM

  Hij is echt wel heel erg mooi vind ik, mooie betekenis ook 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.