Smeuïge zelfgemaakte pindakaas is lekkerder, goedkoper en binnen een minuut gedaan. Daarnaast bevat het geen toegevoegde suikers, geen palmolie en geen zout. Klinkt goed toch? Het enige wat je nodig hebt is een hakmolen en pinda’s.
Pindakaas recept: zelf pindakaas maken
Maak zelf een 100% pindakaas, door pinda’s in een hakmolentje te vermalen komen de vetten uit de noot vrij en wordt het vanzelf een smeerbare pasta. De truc is, niet te veel pinda’s malen per keer, denk aan 125 gram pinda’s per keer.
Heb je per ongeluk toch iets teveel pinda’s proberen te malen of wil de pindakaas om een andere reden niet smeuïg worden, voeg dan een klein scheutje olie toe. Echt in mate, de overgang van pindakruim tot mooie egale massa gaat plotseling, voeg dus niet teveel olie toe, pindakaas wordt snel te dun.
Pindakaas ingrediënten met een twist
Durf ook te variëren en maal extra smaakmakers mee, heerlijke opties zijn, honing, zeezout, dadel, kaneel, espressopoeder, cacaopoeder, kokosrasp, sambal, witte chocola, karamel en stroopwafel.
En wist je dat je ook een heerlijke pindasaus van pindakaas kan maken