Gnocchi, een geslaagde combinatie tussen aardappelpuree en pasta. Hieronder mijn go-to recept. Een recept dat zich ook prima laat invriezen zodat je nooit meer hoeft mis te grijpen.
Ingrediënten:
- 500 gram aardappelen, kruimig
- 150 gram bloem
- Snufje zout
Stap 1: Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken van ongeveer 3cm en kook ze gaar in 10-15 minuten.
Stap 2: Stamp de aardappelen tot een fijne massa. Doe dit goed, je wilt geen klontjes aardappelen in je gnocchi vinden.
Stap 3: Strooi wat bloem op de werkplank, voeg de puree bij de bloem plus het snufje zout, en kneed het geheel tot een soepel deeg.
Stap 4: Wanneer je een mooi compact deeg hebt, verdeel je deze in 4 stukken en rol je hier 4 slierten van en snijd deze op in blokjes van 2 cm. Gebruik eventueel wat extra bloem tegen het plakken.
Stap 5: Als alle gnocchi gesneden is strooi je wat bloem over de gnocchi tegen het plakken en laat je ze ongeveer 15 minuten rusten.
Stap 6: Breng een pan water aan de kook en kook de gnocchi gaar. Ze zijn gaar wanneer ze boven komen drijven.