Het oorspronkelijke pindasaus recept, ook wel satésaus genoemd, komt oorspronkelijk uit Indonesië en wordt gemaakt van pinda’s, specerijen en melk of kokos. In Nederland zijn we er dol op en eten het graag bij de patat, de bbq of gewoon lekker als dip met stokbrood of iets anders lekkers. De pindasaus staat vaak op tafel, en je hoeft nooit meer mis te grijpen want je kan gemakkelijk zelf pindasaus maken van pindakaas.
Bijkomend voordeel van zelf satésaus maken: zelfgemaakte satésaus zit niet vol suiker of ongezonde vetten en is gezonder dat de kant-en-klare pindasaus die je in de winkel kan krijgen.
Recept pindasaus, satésaus maken van pindakaas.
Zelf een satesaus maken? Met dit makkelijke pindasaus recept maak je met een paar basis ingrediënten, in een handomdraai, een heerlijke pindasaus van pindakaas.
Ingrediënten:
- 1 eetlepel olie
- Klein ui
- Teentje knoflook
- 5 eetlepels Pindakaas
- 1 el Ketjap manis
- 1 el Sambal oelek
- 250 ml Water
Stap 1: Verhit een eetlepel (zonnebloem)olie in een steelpan en fruit een klein gesnipperd uitje in een eetlepel olie op laag vuur, draai na 2 minuten het vuur laag en voeg een geperst teentje knoflook en toe, blijf roeren. Let op dat het niet verband.
Stap 2: Schep na 1 minuut 5 eetlepels pindakaas (125 gram) in de pan. Breng op smaak met 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel sambal oelek, en eventueel een snufje zout. Schenk er 250 ml water (melk of kokosmelk kan ook) in de pan en breng al roerend aan de kook. De saus zal wat indikken, liever een dunnere saus? Voeg dan wat extra vocht toe.